BEL ONS: 013-303 22 99       Mail ONS: info@DEFIRMAMOTORS.NL

OP DE BRUG MET ....

Bij De Firma Motors is er een volledig ingerichte werkruimte met brug waar je zelf aan je motor kunt sleutelen. Er worden ook regelmatig grotere projecten uitgevoerd door liefhebbers. Deze kun je natuurlijk life volgen bij de firma, maar ook via deze blog.

Baco en Anne-Marie Deel 2

Baco en zijn goede vriending Anne-Marie werken samen aan het demonteren van de trike van Ger. Het frame van de motor is gescheurd en om kosten te besparen en wat te leren doen de demontage zelf.

De eerste zaterdag viel, op de bedrading na, echt mee en vandaag hebben de klus al helemaal af kunnen werken! We vulden elkaar goed aan met het werk. "Ik denk overal over na en maakt foto's voor de demontage en Anne-Marie is meteen van het doen. Schiet lekker op!" zegt Baco aan. " Misschien dat we straks bij de montage ook wel een rol kunnen spelen, maar dat zien we tegen die tijd wel. Je merkt wel dat daarbij meer komt kijken, zo moesten we nu veel onderdelen demonteren voordat we bij de olietank konden. Straks met het monteren moet je dat natuurlijk wel weer in de juiste volgorde doen, anders past de olietank er niet vanzelf meer tussen." Dit was in ieder geval gezellig en leerzaam. Anne-Marie gaat binnenkort een sleutelcursus van een dag volgen. "Tof als ik zelf weet wat er mis is met mijn motor en kleine problemen kan oplossen. Altijd handig".

Lees meer

Baco en Anne-Marie Deel 1

Baco en zijn goede vriendin Anne-Marie demonteren gezamelijk de trike van Ger. Het frame van de trike is gescheurd en om kosten te besparen halen ze zelf de motor uit elkaar.

"Baco heeft al wel een keer een sleutelcursus gedaan, maar nog niet veel ervaring. Ik heb helemaal geen ervaring" vertelt Anne-Marie. Leuk om er samen wat van te leren. Helaas past de trike niet op de brug, dus gebeurt het werk vanaf de grond. Behalve dan de bedrading: Baco is veel tijd bezig met keurig labelen van alle draden. Hij krijgt bijna een hartverzakking als Anne-Marie in eens vrolijk alle gelabelde bedrading door begint te knippen. "Wat was zijn gezicht leuk om te zien!!! Nadat Henk had aangegeven, waar Baco niet bij was, dat de bedrading niet meer te redden was en voordeliger kon worden vervangen, ben ik aan de slag gegaan. Echt gelachen!!"

Lees meer

van grote tot kleine klussen

Van ff een lampje of pakking verwisselen tot projecten van een paar maanden. Er komt vanalles voorbij op de brug in de winkel of in de doe het zelf hoek.

Lees meer

Hans Bax Deel 6; ophalen en lekker rijden

Vandaag haalde ik de motor op. Vorige week was het mooi weer en was ik op vakantie.

Het wordt vast een mooi seizoen.

Mijn verslag stopt hier, maar als er weer iets te doen valt dan meld ik me weer. De volgers bedankt en je weet het; de koffie staat klaar en meer ook, misschien komen we elkaar tegen. Iedereen die geholpen heeft bedankt, tot ooit.

Lees meer

Hans Bax deel 5; niet sleutelen maar wel een feestje

Het was een goed druk feest. Echt weer als vanouds. De Harley had ik op verzoek bij de Firma Motors gelaten om daar te shinen. Veel reacties op de motor gehad en bijgekletst. Het was superleuk.

Lees meer

Hans Bax deel 4 Proef op de som

Vandaag is het zover.

We ronden af en controleren alles nog. Nog wat dingetjes gedaan, zoals ketting spannen en het voorspatbord verhoogd in verband met de veerweg van mijn springer. Accu bijvullen.

Olie erin benzine ook. En weet je wat, hij startte meteen. In één keer en zonder oliebad uit het carter. Dus na de winterstop was ik supertevreden. Proefrit gemaakt en die was ok.

Lees meer

Hans Bax. Deel 3 Bijna klaar!!

Vandaag flink opgeschoten. Primaire kast voorzien van belt en koppelingsplaten. De belt schuurde tegen het tandwiel van de starter dus vorige week had ik alles glad gemaakt. Henk was streng dus dat duurde wel een tijd. Tand om tand...

Startermechanisme weer erin met een onmogelijk spietje en veertje. Flink zitten pielen. Met ijzerdraadjes het veertje ingedrukt houden en daarna easypeasy. Koppeling afstellen. De kast kon dicht.

Verder de linker voetsteun weer gemonteerd. Ketting gespannen en mijn achterlichtje vervangen. En... de benzinetank erop. Dat was een heftig klusje. Met één hand vasthouden en met de andere de slangetjes vastmaken. Handig als je het gereedschap op de werkbank laat liggen en er net niet bij kan.

Dus weer losmaken en opnieuw. Ook als je met de topjes van je vingers een bokkig moertje er biddend op krijgt is dat erg Zen en de kunst van het motoronderhoud. Job (almost) done.

Volgende week de tankstrip erop, olie en benzine erin en proefdraaien. Nog wat controleren en poetsen en dan rijden, hèhè.

Lees meer

Hans Bax. Deel 2

Vorige week was mijn panhead blok klaar.

Paul had er mooie dikke S&S pakkingen ingezet. Ook het dikke vilt verwijderd omdat het misschien in de weg zou kunnen zitten.

Het blok ging er weer makkelijker dan ik dacht. Iedereen is geïnteresseerd en wil helpen. Olieleidingen weer aangesloten. Stroom en gaskabel ook. Daarna de voetsteunen en rempotje. De hele rechterkant was weer af.

Vandaag de primaire kast erop. De startmotor monteren was moelijk. Je zit te prutsen om onder de olietank te werken. Mijn Harley zou ik nog een keer moeten bouwen om er beter bij te kunnen...

Het was druk in de winkel. Dus dan is het beter om geen haast te hebben. Martje en vooral Henk druk in de weer. Henk heb ik nodig voor hoe vast het moet en ik leer veel. Maar de koffie is lekker en er valt altijd wat te kletsen.

Gezelligheid kent geen tijd...

Lees meer

Hans Bax. Deel 1

Hallo allemaal, hier Hans. 

Alweer twee zaterdagen sta ik hier bij de Firma Motors aan mijn panhead te sleutelen.

Er was een lekje aan de kleppendeksel voor en ik wilde wat dingen nakijken. Het voelde weer vertrouwd om hier te staan. Na overleg met Henk heb ik het motorblok uitgebouwd. Dan kun je er makkelijker bij en de uurtjes zijn voor mij. Het is weer gaaf om aan mijn Harley te werken. De Firma Motors koffie smaakt voortreffelijk en het is hier supergezellig. Ik heb lekker aanspraak onder het werk en soms hulp. De tijd vliegt. Maar in twee zaterdagen het blok eruit was voor mij het streven.

Hoe lang het duurt om het er weer in te zetten zullen we wel weer zien. Er moet weer gereden worden binnenkort.

Lees meer