BEL ONS: 013-303 22 99       Mail ONS: info@DEFIRMAMOTORS.NL

OP DE BRUG MET ....

Bij De Firma Motors is er een volledig ingerichte werkruimte met brug waar je zelf aan je motor kunt sleutelen. Er worden ook regelmatig grotere projecten uitgevoerd door liefhebbers. Deze kun je natuurlijk life volgen bij de firma, maar ook via deze blog.

Hans Bax. Deel 3 Bijna klaar!!

Vandaag flink opgeschoten. Primaire kast voorzien van belt en koppelingsplaten. De belt schuurde tegen het tandwiel van de starter dus vorige week had ik alles glad gemaakt. Henk was streng dus dat duurde wel een tijd. Tand om tand...

Startermechanisme weer erin met een onmogelijk spietje en veertje. Flink zitten pielen. Met ijzerdraadjes het veertje ingedrukt houden en daarna easypeasy. Koppeling afstellen. De kast kon dicht.

Verder de linker voetsteun weer gemonteerd. Ketting gespannen en mijn achterlichtje vervangen. En... de benzinetank erop. Dat was een heftig klusje. Met één hand vasthouden en met de andere de slangetjes vastmaken. Handig als je het gereedschap op de werkbank laat liggen en er net niet bij kan.

Dus weer losmaken en opnieuw. Ook als je met de topjes van je vingers een bokkig moertje er biddend op krijgt is dat erg Zen en de kunst van het motoronderhoud. Job (almost) done.

Volgende week de tankstrip erop, olie en benzine erin en proefdraaien. Nog wat controleren en poetsen en dan rijden, hèhè.